Om Metakognitiv terapi:

Den Metakognitive Metode 


Metakognitiv Terapi er en forholdsvis ny psykologisk retning indenfor terapi, og er en del af det der kaldes for den 3. bølge. Metoden har sin rod i Adrian Wells'  videnskabelige forskning  omkring sammenhængen imellem  stress, angst, depression, OCD, PTSD og Social angst og opmærksomheden og  over-anlyseringen af egne tanker og følelser. Metoden er  banebrydende allerede selvom den kun er ca. 10 år gammel. 

Metakognitiv Terapi er sammen med KAT (kognitiv adfærdsterapi) og Omprogrammering, fremadrettet. Det betyder at dette er det rigtige valg for dig hvis du har fået nok og gerne vil videre med dit liv og få det godt igen. For forandring og handling er hjørnestenene i disse terapiformer. 

I Metakognitiv Terapi lærer du hvordan du kan mestre de udfordringer og problemer du oplever når du har stress, angst, depression, social angst, OCD og PTSD så du får kontrollen tilbage over dit liv igen.

I Metakognitiv terapi arbejder vi ud fra Adrian Wells´ principper om, at det er opmærksomheden på tankerne og følelserne, i sig selv, der er problemet. Det er den måde  du behandler dine negative tanker og følelser på, som i at de er enten sande eller virkelige, der gør at du kører fast i de samme gentagne indre negative dialoger.  

Det bliver altså til et tankemønster. Heldigvis kan mønstre brydes...

Den Metakognitive metode er altså arbejdet med den vane og coping - mekanisme der hedder overtænkning og overbehandling af tanker og følelser. Vi  arbejder altså med selve tænkemåden - med styresystemet, med dine antagelser og strategier -  måden du tænker tankerne på og hvad du gør ved dem. Derfor er Metakognitiv Terapi mere effektiv og hurtig end andre terapiformer - prøv selv - du kan meget hurtigt selv mærke fremskridt, ofte allerede efter 2 sessioner.

Metakognitiv Terapi er i øvrigt  trans-diagnostisk og tilbagefaldsforebyggende.